Arkiv

Adrian Cox & Finn Burich Band (UK-DK)
Maribo Jazzfestival 2022

Den internationalt anerkendte jazzklarinettist Adrian Cox 38 år, hører til i toppen af jazzen. Han er en af de førende eksponenter for New Orleans Jazz på klarinet og har stort kendskab til tidens musik og musikere. Hans uovertrufne følelse og virtuositet for den musik, han spiller, har ført til koncerter med de største navne I jazzen, herunder to koncerter med Wynton Marsalis og Jazz at Lincoln Center Orchestra både i London og New York.

Adrians nuværende band i Storbritannien er enormt populært på turnéer rundt om i verden. Til denne optræden på Maribo Jazz Festival får han selskab af den utrolige bassist Will Sach, som i en alder af 24 er blandt de førende spillere i Europa. Han er også højre hånd af den berømte pianist Joe Webb.

Finn Burich er selvlært på trombone. Med eget band har Finn besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne som:
Thomas l´Etienne (D), Sammy Rimington (GB), Norman Emberson (GB), Denise Gordon (GB), Patrick Artero (F), Geoff Bull (AUS), og fra USA; Lillian Boutté, Don Vappie, Phil Parnell, Leroy Jones, Topsy Chapman –  alle fra jazzens fødeby New Orleans, Louisiana.

Palle Juul Hansen, er født i Holeby på Lolland, startede på trompet som 9-årig i garden Maribo Borgervæbning. Pianist i Tivolis Big Band under ledelse af Peder Kragerup og Niels Jørgen Steen 2 sæsoner.
Gennem 16 år pianist i Stabstambour Jan Jerichaus Ensemble, der spillede til alle Hoffets gallafester.

Søren Pedersen, er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium og kaldes af koncertanmeldere for ”et midtjysk rytmisk naturtalent, der spiller trommer med en indlevelse, som river alle med”.
Han er kendt kendt fra bla. Brassflavour, Flying Jazzman og The Vooo Ca Ray.
Herudover er han underviser på Billund Kulturskole.

****

Jazz Cardinals (DK) feat. Sammy Rimington (GB) “What A Friend…” Göteborg Jazz Festival 19.08.2000
Line-up: Søren Fechtenborg (tp), Finn Burich (tb), Sammy Rimington (cl), Andy Finch (p), Finn Faaborg (b), Uffe Dalsgaard Hansen (dr)
Recording: Jazz Bernie/file is slightly dammaged